T 085-773 3003E info@shutterwinkel.nl

Inmeten

Meetinstructie Shutters

Wat leuk dat je ervoor kiest zelf de nieuwe shutters in te meten en te monteren!

Om tot het gewenste resultaat te komen is het uiterst belangrijk om de juiste maatvoering in te meten om ze vervolgens te bestellen. Hiervoor hebben we een aantal belangrijke punten waar we tijdens het inmeten rekening mee moeten houden. Deze zullen we stapsgewijs hieronder weergeven en vervolgens het inmeten in een heldere inmeetinstructie uitleggen.Stap
1

Bekijk eerst goed het type raam. Zijn het naar binnen of buiten draaiende deuren of ramen? Met naar buiten draaien hoef je eigenlijk geen rekening te houden met het frame of railsysteem. Met naar binnen draaiende delen wel! Draaien ze naar binnen bepaal dan of je na plaatsing van een van de onderstaande frames de ramen of deuren nog open kunnen draaien


Hout


PVC

Stap
2

Bepalen waar de montageframes worden vastgeschroefd doen we als we weten welk frame het wordt en we bekeken hebben wat voor type raam of deur het is. De montage kan op 3 verschillende manieren. Zie de tekeningen hieronder:


Stap
3

Montage in de dag:
Meet de hoogte en breedte van de opening altijd op 3 plekken. Bij in de dag montage wordt er altijd 3mm van de smalste/kleinste maat afgetrokken. Dit wordt dan de maat die je invult tijdens het bestellen.


Voorbeeld:
als je de volgende breedtematen hebt gemeten, 1216mm 1219mm en 1212mm wordt de bestelmaat: 1209mm.


Dit geldt uiteraard ook voor de hoogte.Stap
4

Montage op de dag:
Meet de hoogte en breedte van de opening altijd op 3 plekken. Bij op de dag montage wordt er altijd 50mm PER ZIJDE DIE OP DE DAG KOMT bij de breedste/grootste maat opgeteld. Dit wordt dan de maat die je invult tijdens het bestellen.

Voorbeeld:
als je de volgende breedtematen hebt gemeten, 1216mm 1219mm en 1212mm en beide zijden worden op de dag gemonteerd, wordt de bestelmaat: 1319mm.

Dit geldt uiteraard ook voor de hoogte.


Stap
5

Bepalen van de tussenregel:
Bij shutters / panelen hoger dan 1800mm MOET er een vaste tussenregel in het paneel komen. Deze kan variabel geplaatst worden. De hoogte van de tussenregel wordt aangegeven in het bestelproces vanaf onder gemeten tot het hart van de tussenregel.

Dus onderkant paneel of frame tot center tussenregel. Onder de 1800mm MAG er een tussenregel in geplaatst worden als dit gewenst is. Geef de positie op dezelfde manier aan.

Succes! Team Shutterwinkel.nl